Wat zijn fasting diëten?: in Dieet artikelen
 
 

Wat zijn fasting diëten?

afslankplan

Diëten die gebaseerd zijn op vasten zijn niet gevaarlijk alhoewel je dat wel zou denken. Ze kunnen zelfs goed zijn voor het lichaam en je algehele gezondheid. Naast afvallen kan een dieet gebaseerd op vasten de volgende voordelen hebben voor het lichaam:

  • Het reinigt het lichaam
  • Betere insuline niveaus in het lichaam
  • Verbeterde concentratie

Diëten die gebaseerd zijn op vasten zijn de laatste jaren snel populair geworden. Veel mensen hebben de voordelen ervaren en veel kilo’s verloren door op deze manier te diëten. Andere mensen kiezen ervoor om te vasten om er een betere gezondheid aan over te houden. Het idee achter vasten is niet moeilijk. Je stopt voor een periode met eten. Het hoeft ook niet veel moeite te kosten. Toch zijn er nog steeds veel mensen die het niet vol kunnen houden. Dat komt met name door de volgende redenen:

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier
  • Honger
  • Vermoeidheid en gebrek aan energie
  • Tekort aan nutriënten

Als je gaat vasten dan kun je ervan uitgaan dat je honger krijgt. Vasten betekent dat je voor een periode niet mag eten. Dit betekent dat het lichaam minder voeding krijgt wanneer het juist wel eten verwacht. Doordat het minder voeding krijgt dan het nodig heeft krijg je honger en minder energie. Als je denk dat je de honger kunt weerstaan en tegen een periode van minder energie kunt dan kan het vasten dieet wel eens wat voor je zijn.