Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Koolhydraten

Dieet Pro

Koolhydraten zijn aanwezig in veel verschillende soorten voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, graanproducten en zuivel. Niet alle soorten koolhydraten zijn echter even gezond. Daarom is het belangrijk dat je het verschil weet tussen de vele soorten koolhydraten. Koolhydraten worden voornamelijk met elkaar vergeleken met de glycemische index. Deze index geeft aan welke koolhydraten het snelst worden omgezet naar glucose in het lichaam.

Een gram koolhydraten levert 4 calorieën

Over het algemeen geldt dat alle bronnen van koolhydraten die in de natuur voorkomen gezond zijn. Hoe meer ze in de fabriek bewerkt worden, hoe slechter ze worden voor de gezondheid. Het is daarom ook beter om te kiezen voor natuurlijke koolhydraatbronnen. De natuurlijke koolhydraten worden veel minder snel omgezet naar suiker als het eenmaal gegeten is. Suikers zijn een slechte bronnen van koolhydraten. Suikers bevinden zich vooral in bijvoorbeeld snoep en andere zoetigheden.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Koolhydraten zijn te vinden in:

  • Zuivel
  • Fruit
  • Groenten
  • Graanproducten
  • Noten