Vezelrijk dieet kan je helpen met afvallen!: in Afvallen artikelen
 
 

Vezelrijk dieet kan je helpen met afvallen!

afslankplan

Gewicht verliezen en aan je gezondheid werken. Dit is de wens van vele mensen. Maar wist je ook dat dit streven haalbaar is door veranderingen aan te brengen in je eetpatroon? De oplossing: een vezelrijk dieet!

Onderzoek vezelrijk dieet

Het onderzoek, dat onder 240 proefpersonen werd gehouden, is uitgevoerd door de University of Massachusetts Medical School in Worcester. De ondervraagde waren na ongeveer 12 maanden 2,1 kilogram verloren. Daarnaast was de bloeddruk gedaald, net als het suikergehalte in het bloed. Deze beide effecten maken de kans diabetes een stuk kleiner. Naast het gewichtsverlies heeft het dieet dus ook een positief effect op je gezondheid.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Makkelijker dieet

De feedback die veel mensen geven op een aangepast en complex dieet is dat het soms moeilijk is om het dieet vol te houden. Een vezelrijk dieet is daarentegen vrij eenvoudig door te voeren.  Een bijkomend voordeel van dit eetpatroon is dat je op langer termijn minder trek krijgt in andere ongezonde dingen. Vezelrijk voedsel is rijk aan vitamines en mineralen, dit heeft daarom meer voordelen dan vezelsupplementen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Annals of Internal Medicine.

Voor meer informatie over voeding, beauty en afvallen kunt u ook eens een kijkje nemen op Spawellnessgids.nl. Dagelijks worden hier interessante artikelen gepubliceerd omtrent deze onderwerpen.