Snel Afvallen: in Afvallen artikelen
 
 

Snel Afvallen

afslankplan

Afvallen kan nog een hele onderneming zijn. Eerst moet je zorgen dat je voldoende motivatie hebt om tot de beslissing te komen om gewicht te gaan verliezen via afvallen. Daarna moet je gaan bedenken hoe je dit het beste kunt aanpakken en welk dieet hiervoor eventueel het meest geschikt zou kunnen zijn. Mogelijk wil je erbij gaan sporten of bewegingen om nog sneller tot succesvolle resultaten te komen. Ook hierin zijn ontelbaar veel mogelijkheden te bedenken en kan het even zoeken zijn naar de juiste vorm om dit te verwezenlijken. Voordat je met afvallen begint, is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden. Hiervoor kun je een aantal stappen in gedachten houden.

Stappenplan
Als eerste is het verstandig om je gewicht, BMI en middelomtrek te meten. Er zijn testjes die je kunt doen om dit goed te laten opmeten. De BMI berekenen kan op verschillende websites op het internet. Houd rekening met je situatie wanneer je wilt afvallen. Soms is het verstandig dit uit te stellen, in geval van zwangerschap of als je borstvoeding geeft, of af te raden, wanneer je ouder bent dan 70 jaar. Controleer of het verstandig is om op dit moment af te vallen. Indien wel mogelijk, kies dan een realistische streefgewicht en werk hier langzaam naar toe.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Goede voornemens helpen gemotiveerd te blijven en je te wapenen tegen slechte gewoontes. Vraag hiervoor ook steun bij familie en vrienden. Zolang zij op de hoogte zijn van de pogingen om af te vallen, dan weten ze waarin ze je wel of niet moeten aanmoedigen. Zoek professionele begeleiding om je door de moeilijke momenten heen te begeleiden. Diëtisten en gewichtsconsulenten weten welke aanpassingen nodig zijn in voeding of leefstijl om je doel te realiseren. Ook kunnen ze je wijzen op mogelijke gevolgen van overgewicht, zoals hoge bloeddruk of diabetes en je adviezen geven hoe je hier mee om kunt gaan terwijl je aan het afvallen bent.