Snel afvallen door meer te eten: in Afvallen artikelen
 
 

Snel afvallen door meer te eten

afslankplan

Hoe bedoel je, afvallen door te eten? Dat is toch niet mogelijk? De truc is niet om grotere porties te eten, maar je eten te spreiden over de hele dag. Deel je 3 maaltijden op in 6. De logica erachter? 6 gezonde snacks – het is de naam maaltijd niet meer waard wanneer je een pot magere kaas met een wortel eet – zorgen ervoor dat je metabolisme draaiende blijft, je geen honger hebt en dus ook geen zin meer hebt in een ongezond 4-uurtje, en het controleert je bloedsuiker. Of dat was toch de claim van bepaalde gezondheidsgoeroes.

Zijn 6 snacks dan toch niet beter dan 3 maaltijden?

Andere studies beweren echter dat eenzelfde hoeveelheid calorieën verspreidt over meerdere maaltijden geen verschil maakt in gewichtsverlies. Sommige beweren zelfs dat het je hongergevoel niet tegenhoudt, maar net in de hand werkt!

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Waarom vallen mensen dan toch af wanneer ze meerdere maaltijden nuttigen per dag?

Niet het metabolisme, maar je hongergevoel! Na 3 uur zonder eten begint je bloedsuikerspiegel te dalen. Na 5 uur zonder eten worden je hersenen zo hard gestimuleerd dat je eender wat wilt eten – en dan nog liefst die Milka repen die vanachter de koekenkast liggen. Meer eten zorgt dus niet voor een beter metabolisme, maar controleert je diepgewortelde vreetbuien. Dit zorgt ervoor dat je op het eind van de dag minder calorieën nuttigt, waardoor je uiteindelijk ook afvalt!

Wat je moet onthouden

Alhoewel het voordelen heeft om je porties op te splitsen, het is niet van immens belang. Wat belangrijker is, is dat je je bord vult met fruit en groenten, vezels en magere eiwitbronnen zoals kip en kalkoen.

Als uitsmijter wil ik je zeker nog het volgende meegeven: Als je snel wilt afvallen is het ook belangrijk dat je aan sport doet! Ga lopen, of bouw wat spieren op die meer calorieën verbranden door aan fitness te doen.