Snel afvallen – Binnen een aantal weken: in Afvallen artikelen
 
 

Snel afvallen – Binnen een aantal weken

afslankplan

Staat er een speciale gelegenheid aan te komen en wil je hiervoor graag weer in dat strakkere jurkje passen? Of moet je wellicht erg veel afvallen en zou het helpen je motivatie te behouden door tenminste een deel van dit gewicht snel kwijt te raken? Onder snel afvallen verstaan de meeste mensen een koolhydraatarm dieet. Iedereen weet dat deze manier van lijnen erg ongezond is en alleen zorgt voor een jojo-effect. Er bestaan echter nog meer manieren om sneller af te vallen en toch gezond te lijnen, zonder dat je het gewicht weer snel bijkomt. In dit artikel bespreken we de beste manier om al binnen enkele weken veel gewicht te verliezen.

Snel vet verbranden

Voordat we dieper ingaan op een gezond dieet en waarom je hiermee snel afvallen, is het van belang eerst je verwachtingspatroon bij te stellen. Als je een dieet volgt wil je namelijk niet alleen gewicht verliezen, want dit kan ook water en spiermassa zijn. Raak je die waardevolle spiertjes kwijt, dan verbrand je minder energie en kom je dus al snel weer bij. Wat je wel wilt is vet verliezen. Er bestaat echter een limiet op hoe snel vet verbrand kan worden. Meestal kun je redelijkerwijs niet verwachten meer dan 1 tot maximaal 2 kilo vet te verbranden per week. Dit is ook afhankelijk van je huidige gewicht. Soms verliezen mensen in de eerste week wel 4 of 5 kilo. Laat je echter niet voor de gek houden, want dit is geen vet, maar met name vocht.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Snel afvallen met een low carb dieet

Als je echt snel wilt afvallen en ook snel vet wilt verbranden, dan is een low carb dieet je beste optie. In de eerste week van het dieet zul je waarschijnlijk veel vocht kwijtraken. Dit is echter niet erg, omdat dit een teveel aan vocht is dat je lijf beter kwijt kan. Dit kun je overigens ook al goed in de spiegel zien. Spieren zul je op dit dieet niet veel kwijtraken, omdat een low carb dieet je spieren spaart. Zodra de koolhydraten in je lijf verbrand zijn, begint je lichaam over te schakelen op het gebruik van vet voor energie, zeker als je minder energie tot je neemt dan voorheen. Zo kan het dus inderdaad voorkomen dat je al flink wat kilo’s kwijt raakt in de eerste weken van het dieet. De ideale keuze dus, als je echt snel gewicht kwijt wilt.