Recepten zonder koolhydraten zijn erg populair: in Afvallen artikelen
 
 

Recepten zonder koolhydraten zijn erg populair

afslankplan

Tegenwoordig zijn recepten zonder koolhydraten erg populair. Dat heeft alles te maken met de gunstige effecten van koolhydraatarme voeding op ons lichaam. We komen er minder snel door aan, maar verliezen wel veel gewicht.Die positieve tendens is ook opgevallen door organisaties als het Nederlandse Voedingscentrum, dat onder andere verantwoordelijk is voor de publicatie van de Schijf van Vijf.

Koolhydraten hebben we te vaak in overvloed in onze voeding zitten en zijn dus niet echt bevorderlijk als je van plan bent af te vallen. Wie zich richt op recepten zonder koolhydraten is – ook volgens het Voedingscentrum – beter af en werkt op een goede manier aan gewichtsafname en vetverlies.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Voorbeelden van recepten zonder koolhydraten

Het idee van koolhydraatarme recepten is dat de hoeveelheid koolhydraten beperkt blijft. Je vindt dan ook recepten waarin veel eiwit zal zitten. De koolhydraten worden vermeden en dat heeft tot gevolg dat je weinig rijst, aardappels en brood meer zal terug zien.

In plaats daarvan krijg je producten als omelet, zalmsalade, bloemkoolpuree en noten- met zadenburgers. Dat zijn allemaal verantwoorde gerechten die boordevol eiwitten zitten of in ieder geval laag zijn in koolhydraten. Het effect is dat je zo minder koolhydraten binnenkrijgt, maar wel voldoende vet zal verbranden.

Hoe snel val je af met deze recepten?

Wil jij ook overstappen op koolhydraatarme gerechten en afvallen door te minderen met koolhydraten? Weet dan dat het even tijd nodig heeft om af te vallen, maar dat het toch snel kan gaan. Zeker als je meerdere maaltijden per dag vervangt kun je tot wel 2 kilo per week effectief verbranden. Met effectief wordt bedoeld dat je de kilo’s ook echt kwijt bent en dat ze niet meer terugkomen, mits je je aan het dieet houdt.

Wanneer je ook tussendoortjes probeert te vervangen door de koolhydraatarme varianten zal het effect zich nog sneller laten zien. Daarbij speelt ook beweging een uiterst cruciale rol. Hoe meer je beweegt en hoe koolhydraatarmer je leeft, hoe beter het voor je vetverbranding zal zijn.

Populair dieet of blijvertje?

Is een koolhydraatarm dieet of eten volgens koolhydraatarme recepten een blijvertje of slechts een populaire hype? Die vraag zal bij meer mensen door het hoofd jagen. Het zal deels een blijvertje zijn, al heeft de opmerking van het Voedingscentrum er natuurlijk wel voor gezorgd dat het dieet nu weer in de picture staat. Daartegenover staat wel dat koolhydraatarm eten (low carb) ook al in de vorige eeuw een grote rol speelde. Toen waren artsen en dieetgoeroes als Pierre Dukan en Robert Coleman Atkins de voorlopers op het gebied van koolhydraatarme recepten. Daarbij heeft het koolhydraatarme dieet in het verleden tot redelijke resultaten geleid en zal dat ook doorslaggevend zijn voor het blijvende succes.