Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Ziekenhuisdieet

 

 
Ziekenhuisdieet
 

Recensies: ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
2/5


 

Wat is er goed aan?


Je kunt snel veel gewicht kwijtraken.

Wat is er slecht aan?


Het gewichtsverlies is voornamelijk vocht. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Een van de meest beroemde diëten is het ziekenhuisdieet. Dit is een crash dieet dat zijn naam dankt aan het feit dat het voornamelijk door te dikke ziekenhuispatiënten gevolgd werd. Als een patiënt een operatie moest ondergaan, maar hier te dik voor was, werd er een ziekenhuisdieet voorgeschreven. Tijdens een dergelijk crash dieet kunnen patiënten in vijf dagen wel vijf kilo aan gewicht verliezen, een perfecte methode om snel af te vallen. Dit komt doordat zij bijna niets eten, in ieder geval veel minder dan het lichaam nodig heeft. Deze vorm van diëten is ook buiten het ziekenhuis populair geworden. Te dikke mensen die snel een paar ons kwijt willen raken, richtten hun pijlen vaak op het welbekende ziekenhuisdieet. Wat dit dieetprogramma precies inhoudt, wordt in de volgende alinea uit de doeken gedaan.

Wat moeten deelnemers van het ziekenhuisdieet eten?
Tijdens een ziekenhuisdieet eten mensen echt heel weinig. Doordat er zo weinig eten op het menu staat, is het duidelijk dat het om een crash dieet gaat.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier
  • Het ontbijt bestaat uit een grapefruit of een sinaasappel en een beschuit of een geroosterde boterham. Daar mag een kopje koffie of thee bij gedronken worden.
  • Voor de lunch moet men genoegen nemen met een stuk fruit, een ei, een beker yoghurt en twee geroosterde boterhammen of beschuiten.
  • Tijdens het avondeten twee tomaten, twee eieren, twee broodjes en een bak yoghurt. Er mag ook een halve krop sla genuttigd worden.
  • In de volgende dagen mogen hier langzaam aan voedingsmiddelen aan toegevoegd worden, maar dit blijft tot een minimum beperkt.

Er zijn nadelen
Het ziekenhuisdieet zorgt ervoor dat er tekorten opgebouwd worden. Dit is eigen aan een crash dieet. Bovendien werkt dit crash dieet het jojo-effect in de hand, wat ook niet wenselijk is. Het enige voordeel is dus dat men kilo’s kwijt raakt.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)