Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Vloeibaar dieet

 

 
Vloeibaar dieet
 

Recensies: ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
2/5


 

Wat is er goed aan?


Je verliest snel gewicht met vloeibare diëten.

Wat is er slecht aan?


Het gewichtsverlies is vooral vocht en weinig vet. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Elk vloeibaar dieet kan gezien worden als een crash dieet. Het grote gevaar van de vloeibare diëten is dat het totale aantal calorieën dat de persoon bij deze diëten binnenkrijgt veel te laag is. Doordat de calorie inname zo laag kunnen ook spieren verloren gaan. De sapjes of andere vloeibare voeding zorgen daarnaast niet voor genoeg voedingsstoffen voor het lichaam.

Een groot nadeel van een vloeibaar dieet is dat het gewicht dat men verliest snel weer terugkomt na het stoppen met het dieet. In feite ben je het lichaam aan het uithongeren. Zoals je kunt verwachten als je je lichaam uithongert gaat deze protesteren. De bijwerkingen van vloeibare diëten zijn de volgende:

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier
  • Lage bloeddruk
  • Slechte adem
  • Haarverlies
  • Spierverlies
  • Vermoeidheid en uitputting
  • Minder libido
  • Weinig energie

Als je deze lijst met bijwerkingen ziet dan kun je zien dat dit niet niks is. Stel jezelf de vraag of deze bijwerkingen het waard zijn om tijdelijk gewicht te verliezen. Kies liever een goed dieet en neem tot 20% minder calorieën dan normaal. Zorg dat je ongeveer tussen een halve tot een hele kilo gewichtsverlies per week zit en je merkt dat het veel beter vol te houden is. Dit is ook veel gezonder dan een crashdieet met vloeibare voeding.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)