Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

South Beach dieet

 

 
South Beach dieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4/5


 

Wat is er goed aan?


Het dieet bevat alles wat je voor voeding nodig bent.

Wat is er slecht aan?


Het is mogelijk dat er van koolhydraten afgekickt moet worden. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Het South Beach dieet is een populair dieet dat bekend is bij veel mensen. Het dieet is ontwikkeld en bedacht door de cardioloog dr. Agatston. Deze heeft het bedacht om de slechte diëten te vervangen voor patiënten met hartziektes. In de slechte diëten zaten voornamelijk veel koolhydraten in maar heel weinig vetten. Het South Beach dieet maakt echter een onderscheid tussen goede en slechte vetten die genuttigd mogen worden.

In de tijden voor het South Beach dieet kregen personen met hartziekten een dieet voorgeschoteld met heel weinig of geen vetten. Deze diëten zijn achterhaald. Tegenwoordig is het de trend om met name eiwitrijke diëten te volgen met weinig koolhydraten en weinig vetten. De vetten die gegeten mogen worden bestaan uit de goede vetten.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Goede en slechte vetten
Bij het South Beach dieet worden de vetten en koolhydraten verdeeld in goede en slechte. De goede vetten zijn de omega 3 vetten. De slechte vetten zijn verzadigde vetten en transvet. De goede vetten zijn te vinden in bijvoorbeeld noten en vis. De goede koolhydraten komen uit producten die niet geraffineerd zijn. Hoe minder bewerkingen een product is ondergaan hoe beter het voor je is. Goede koolhydraten komen uit bijvoorbeeld groenten.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)