Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Proteïnedieet

 

 
Proteïnedieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4/5


 

Wat is er goed aan?


Eiwitten dragen bij aan spiergroei.

Wat is er slecht aan?


Als er gestopt wordt met koolhydraten kan er energiegebrek zijn. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Een proteïnedieet bestaat voor het grootste gedeelte uit eiwitten. Omdat eiwitten veel worden gebruikt bij het onderhouden en de groei van spiermassa is het proteïnedieet al voor langere tijd populair onder sporters en atleten. Door de goede ervaringen en onderzoeksresultaten wordt het proteïne dieet door iedereen vaker gebruikt. Doordat er veel eiwitten in het dieet zitten wordt het aantal koolhydraten en vetten verminderd. Populaire diëten zoals het Atkins dieet en het South Beach dieet zijn hier ook op gebaseerd.

Hoeveel is de inname van eiwitten?
Voor sporters geldt een inname van eiwitten van 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Iemand van 80 kilo moet dan bijvoorbeeld 160 gram eiwitten per dag binnenkrijgen. Bodybuilders en personen die fanatiek bezig zijn om meer spiermassa te krijgen moeten tussen de 2 en 2,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht eten. Tijdens het afvallen worden de spieren met name behouden door een hoge eiwit inname. Als je spieren je lief zijn dan zorg je ervoor dat de inname hoog genoeg is zodat met name vet wordt verbrand en geen spiermassa.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Eiwitten bij elke maaltijd
Bij een proteïnedieet wordt er bij elke maaltijd eiwitten gegeten. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld melk bij een maaltijd maar meestal is de eiwitbron het hoofddeel van de maaltijd. Dit kan mager vlees zijn met weinig vet en veel eiwitten. Een andere optie is vis zoals bijvoorbeeld koolvis. Deze bevatten goede vetten, geen koolhydraten en veel eiwitten. Hiernaast is het mogelijk om eiwitten onder andere binnen te krijgen door eieren en zuivel te eten.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)