Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Paleodieet

 

 
Paleodieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4.5/5


 

Wat is er goed aan?


Er mogen alleen gezonde natuurlijke producten gegeten worden.

Wat is er slecht aan?


De keuze uit voedingsmiddelen is erg beperkt. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Het paleodieet is het eetpatroon dat de oermens vroeger at. Toen bestonden er nog geen McDonald’s, afhaalmaaltijden en andere ongezonde snacks. Het eten dat men at moest zelf gevangen worden of gevonden in de natuur. De graanproducten die we nu kennen werden in die tijd ook nog niet verbouwd. Als je nadenkt over wat dit betekent dat kom je erachter hoeveel van het eten dat je nu eet niet kunt eten met het paleodieet. Het dieet richt zich op gezond eten, natuurlijke producten zonder toegevoegde stoffen.

Eiwitten en vetten
Als je het paleodieet strikt volgt dan eet je voornamelijk eiwitten en vetten. Koolhydraten werden toen nog niet veel gegeten. De nadruk van het dieet ligt op vlees en vis. Dat is heel anders dan vandaag de dag waarbij het eetpatroon van bijna iedereen gebaseerd is op koolhydraten. In het paleodieet mogen ook koolhydraten worden gegeten maar in mindere mate. De koolhydraatbronnen in het paleodieet komen uit noten, groenten en fruit.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Geraffineerde producten
Bij het paleodieet mag je geen suiker eten. Dit werd toen ook niet gegeten. Alle geraffineerde producten worden verbannen uit je eetpatroon. Er is ook weinig ruimte voor slechte vetten. Bij het paleodieet mogen alleen de goede vetten gegeten worden. Deze komen uit vis, vlees en noten.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)