Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Koolhydraten dieet

 

 
Koolhydraten dieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4/5


 

Wat is er goed aan?


Vetten worden sneller verbrand dan bij andere diëten.

Wat is er slecht aan?


Het is mogelijk dat er van koolhydraten afgekickt moet worden. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Bij het koolhydraten dieet wordt het aantal calorieën uit koolhydraten sterk wordt verminderd. Een andere benaming voor het dieet is het koolhydraatarme of low carb dieet. De koolhydraten worden verminderd in het dieet zodat het lichaam minder glucose hoeft te verwerken. Dit verlaagd de bloedsuikerspiegel. Als er geen koolhydraten voorhanden zijn moet het lichaam op zoek naar een andere bron voor energie. Het lichaam gaat dan over tot het aanspreken van de vetreserves voor energie. Als de koolhydraten verlaagd zijn dan raakt je lichaam in ketose, een andere metabolische staat.

Koolhydraten vervangen
Bij het koolhydraten dieet moet je de koolhydraten die je normaal gesproken eet vervangen door eiwitrijke voedingsmiddelen. Dit zijn producten als vlees, vis, zuivel en bonen. Hiernaast is bijvoorbeeld ook soja een goede eiwitbron. Een voorbeeld van een koolhydraatarm dieet is het Atkins dieet. Bij het Atkins dieet wordt weinig koolhydraten gegeten en ligt de nadruk op eiwitten en vetten.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Koolhydraten en overgewicht
Koolhydraten zorgt bij veel mensen voor overgewicht. Mensen met overgewicht eten vaak zoet eten met veel suikers. Suikers zijn enorm slechte koolhydraten. Deze simpele koolhydraten zorgen voor problemen voor de alvleesklier die te veel suiker moet verwerken. De alvleesklier krijgt problemen met het aanmaken van insuline en het verwerken van de glucose dat binnenkomt. De glucose wordt in dat geval opgeslagen in de vetcellen. Hier wordt de glucose bewaard.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)