Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Koolhydraatarm dieet

 

 
Koolhydraatarm dieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4/5


 

Wat is er goed aan?


Afvallen zonder koolhydraten werkt goed.

Wat is er slecht aan?


Energiegebrek kan optreden als er gestopt wordt met koolhydraten. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Een koolhydraatarm dieet wil zeggen dat er haast geen koolhydraten gegeten worden in het dieet. Diëten met weinig koolhydraten zijn de laatste jaren een opmars begonnen. Het begon met het Atkins dieet en is daarna nog vaak terug gezien in andere diëten. Men kwam erachter dat het goed werkt om af te vallen. Het dieet werd in de jaren 70 bedacht door de cardioloog dr. Atkins. Koolhydraten verhogen de bloedsuikerspiegel wat niet bevorderlijk is als je wilt afvallen. Door weinig koolhydraten te eten wordt de bloedsuikerspiegel beter gereguleerd op een lager niveau.

Voordelen van weinig koolhydraten
Er zijn meerdere voordelen bij het eten van weinig koolhydraten. Doordat je minder koolhydraten eet krijg je meer eiwitten en vetten binnen als je het hiermee vervangt. Door de eiwitten voel je je langer en sneller vol. Een ander voordeel is dat je veel kunt eten bij het dieet. Ook al kun je geen koolhydraten eten is er nog altijd voldoende keuze uit lekker eten. Hierdoor kun je het langer volhouden en cheat je minder snel.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Sneller aanspreken vetreserves
Je verbrandt sneller vetten bij een koolhydraatarm dieet. Dat komt omdat het lichaam energie wil krijgen door voedingsstoffen te verbranden maar er weinig of geen koolhydraten voorhanden zijn. Hierdoor worden de vetreserves sneller aangesproken. Je krijgt bij het koolhydraatarme dieet voldoende vetten binnen die ervoor zorgen dat diabetes en hartziektes worden voorkomen. Weinig koolhydraten eten heeft zo een positief voordeel voor de gezondheid.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)