Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Eiwitdieet

 

 
Eiwitdieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4/5


 

Wat is er goed aan?


Eiwitten zorgen voor behoud van spiermassa.

Wat is er slecht aan?


Het is mogelijk dat er afgekickt moet worden van koolhydraten. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Het eiwitdieet bestaat niet alleen uit eiwitten maar voor het grootste gedeelte wel. Er worden weinig vetten en weinig koolhydraten gegeten bij het eiwitdieet. De eiwitten hebben een rol in veel functies van het lichaam. Het wordt gebruikt voor de organen en botten maar ook voor het behouden van spiermassa. Anders dan bij veel diëten honger je jezelf niet uit bij een eiwitdieet. Er is sprake van een klein calorietekort. Je lichaam krijgt zo voldoende calorieën om te functioneren zonder problemen.

Hoeveel eiwitten bij een eiwitdieet?
Bij een eiwitdieet eet je per dag circa 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht. Een persoon van 100 kilo heeft dan een eiwit inname van 200 gram per dag. Door veel eiwitten te eten en weinig koolhydraten verbrandt het lichaam sneller vetreserves. Het lichaam verbrandt normaal gesproken eerst de koolhydraten maar als dat niet voorhanden is gaat het over op vet. Een voordeel van het eiwitdieet is dat je je langer en sneller gevuld voelt door de eiwitten. De vertering van de eiwitten is traag. Als je afvalt is dit erg handig dat je niet snel weer honger hebt na een maaltijd.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Groenten en fruit
Groenten en fruit mogen ook gegeten worden bij een eiwitdieet. Deze hebben over het algemeen weinig calorieën en bevatten essentiële nutriënten. Groenten en fruit staan ook bekend om het hoge aantal vitamines en mineralen dat ze bevatten. De vetten die je mag eten moet je voornamelijk halen uit de goede vetten. Deze zijn te vinden in noten, vis en bijvoorbeeld olijfolie.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)