Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Dukan dieet

 

 
Dukan dieet
 

Recensies: , ,
 
Beoordeling
 
 
 
 
 
4/5


 

Wat is er goed aan?


Het dieet behoudt de spiermassa.

Wat is er slecht aan?


Het is mogelijk dat je moet afkicken van de koolhydraten. 
Lees Meer Over Het Dieet
 
 

Het Dukan dieet is ontwikkeld door dr. Pierre Dukan. Het is gebaseerd op een hoge inname van eiwitten. Het aantal koolhydraten wordt in dit dieet sterk verminderd. De verdeling is weinig koolhydraten, weinig vetten en veel eiwitten.

De fases van het Dukan dieet
Het Dukan dieet bestaat uit vier fasen. In de eerste fase leer je te om te gaan met alleen maar eiwitten. In deze fase worden er helemaal geen koolhydraten gegeten. Veel mensen eten tegenwoordig bijna alleen maar koolhydraten waardoor het lichaam soms moeite kan hebben met het omschakelen naar een andere bron voor de energie. In de beginfase is het mogelijk dat je minder energie hebt doordat je geen koolhydraten eet.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

In de tweede en derde fase wordt het aantal koolhydraten langzaam verhoogd. De laatste fase is op de periode na het dieet gericht. Dit wordt gezien als een permanente fase om het streefgewicht te behouden. In deze fase mag je alles weer eten maar moet er voor één dag per week alleen maar eiwitten worden gegeten. Het Dukan dieet is geschikt voor personen die van vlees houden. De eiwitten in het dieet komen voornamelijk uit vlees zoals biefstuk, kip en kalkoen. Andere bronnen voor eiwitten zijn vis en eieren.


0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)