Lichaamsbeweging om af te vallen: in Afvallen artikelen
 
 

Lichaamsbeweging om af te vallen

afslankplan

Door te afvallen met lichaamsbeweging is de kans groot dat het gewicht dat je verliest niet meer snel terugkomt. Afvallen gaat om wat je eet en wat je verbrand. Door minder te eten en meer te verbranden verlies je gewicht. Dat is het hele idee achter afvallen. Met alleen een dieet is het moeilijk om gewicht te verliezen en dit ook eraf te laten. Afvallen met een dieet én lichaamsbeweging is de beste manier om af te vallen. Als je je sixpack tevoorschijn wilt laten komen dan is dit de manier om het aan te pakken.

Krachttraining
Krachttraining is een vorm van lichaamsbeweging waar je mee kunt afvallen. Het kan ervoor zorgen dat er spiergroei optreedt doordat de spiervezels afgebroken worden en weer herstelt worden in rust. Meer spiermassa betekent dat er meer energie nodig is voor het lichaam. Spieren verbranden meer calorieën dan vet.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Cardio
Cardio is de andere soort lichaamsbeweging dat veel gebruikt wordt voor afvallen. Dat is bijvoorbeeld hardlopen, wandelen maar ook dansen. Het ligt er maar net aan wat je zelf leuk vindt om te doen. Het is makkelijker vol te houden als je een cardio oefening doet dat je leuk vindt. Cardio is te doen op een stabiele manier waardoor je op een lager tempo de oefening uitvoert of met intervallen. Interval trainingen zijn geschikt voor afvallen omdat je hiermee snel veel calorieën verbrandt. Zowel cardio als krachttraining is thuis te doen, zoals de Thuis Atleet je dit laat zien.