Langdurig afvallen en het gewicht eraf houden: in Afvallen artikelen
 
 

Langdurig afvallen en het gewicht eraf houden

afslankplan

Het komt vaak voor dat iemand een dieet volgt, heel snel gewicht verliest, maar dat later alles er weer bij opkomt als er gestopt wordt met het dieet. Dit wordt het jojo-effect genoemd. Het jojo-effect komt vaak voor bij crashdiëten. Bij dit soort diëten verlies je heel snel gewicht maar volg je het dieet maar een korte periode. Je verliest alleen maar water en spiermassa maar geen vetmassa.

Verliest van vocht
Als je gewicht verliest dan verlies je in eerste instantie voornamelijk water. Wanneer je met het dieet stopt wordt er meestal weer normaal gegeten. Al dit water wordt dan weer opgenomen door je lichaam. Het is beter om langzaam maar langdurig gewicht te verliezen. Dit voorkomt het jojo-effect bij afvallen. Hoeveel je kunt afvallen ligt aan jezelf. Denk alleen niet dat je het snel wilt verliezen want dan is het zeker niet verdwenen op de lange termijn.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Jezelf uithongeren?
Als mensen zichzelf gaan uithongeren dan wordt het metabolisme trager. Hierdoor wordt het moeilijker om meer te verliezen. Als je metabolisme erg traag wordt dan wordt de productie van het hormoon leptine verminderen. Dit hormoon zorgt voor je hongergevoel en gewichtsverlies. Hierdoor moet je ervoor zorgen dat het metabolisme op een normale snelheid blijft. Het hormoonbalans dieet is een dieet dat veel rekening houdt met hormonen.

Om langdurig te afvallen moet je verder kijken dan het dieet. Het gaat niet zozeer om het dieet maar om je manier van eten. Als je in je oude gewoontes terugvalt krijg je het gewicht snel weer terug. Veranderingen in je eetpatroon zijn nodig om ervoor te zorgen dat je langdurig je gewicht kunt kwijtraken. Door het dieet te volgen kun je na het dieet aanpassingen maken aan je normale eten zodat het gewicht er voor eens en altijd vanaf blijft.