Kun je met Weight Watchers 10 kilo afvallen?: in Afvallen artikelen
 
 

Kun je met Weight Watchers 10 kilo afvallen?

afslankplan

Hét dieet Weight Watchers doet het al ruim zestig jaar zeer goed. Halverwege de vorige eeuw werd dit sterke dieet in de Verenigde Staten opgericht door een huisvrouw die in groepjes mensen begeleidde met afvallen. Deze Jane Nidetch ontdekte namelijk dat samen afvallen een stuk beter werkte dan alleen. Motivatie, controle en competitie waren hierin de belangrijkste drijfveren.

Tegenwoordig is Weight Watchers een op en top commerciële onderneming, die zijn weerga niet kent. Geen enkel ander dieet is zo bekend en wordt wereldwijd gevolgd, zoals bij Weight Watchers het geval is.
Wil jij 10 kilo afvallen? Dan kan je inderdaad overwegen hier Weight Watchers voor te gebruiken, maar: dat hoeft niet. Je kunt ook prima 10 kilo afvallen zonder een dieet aan te schaffen.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

10 kilo afvallen met behulp van Weight Watchers

Het dieet van Weight Watchers wordt regelmatig vernieuwd. Ook onlangs zijn er wijzigingen geweest in het dieet. Middels het tellen van punten – die worden Smart Points genoemd, maar stonden vroeger (en in veel oude boeken heten ze nog altijd zo) bekend als Pro Points – kun je op een dag bepaalde producten eten. Je mag punten sprokkelen en uitstellen, bijvoorbeeld voor een feestje of een bijzondere gelegenheid. Deze punten kun je indelen op basis van gewicht en streefgewicht. Enfin, Weight Watchers heeft daar heel duidelijke richtlijnen voor.

Niet alleen de punten tellen mee bij Weight Watchers. Je kunt meer punten verdienen door bijvoorbeeld te gaan bewegen en in het nieuwste Feel Good programma van Weight Watchers krijg je te maken met de geestelijke gezondheid.

Weight Watchers doet dus veel meer dan je alleen maar laten afvallen. Het zorgt ervoor dat je weer gelukkig wordt, doorzettingsvermogen krijgt en alles op alles zet om een gezonder mens te worden.
Je kunt 10 kilo afvallen met behulp van Weight Watchers. Weet dan wel dat je hiervoor een betaald abonnement aangaat en dat je veel producten moet kopen, waardoor dit dieet in de papieren kan lopen.

Alternatieven voor afvallen met Weight Watchers

Wil je wel 10 kilo afvallen, maar heb je geen zin om een duur dieet te volgen? Dan is het goed om te weten dat je niet met Weight Watchers af hoeft te vallen. Sterker nog: je kunt ook prima afvallen zonder een dieet te volgen of aan te schaffen. Er zijn immers vele andere wegen die naar Rome (lees: jouw ideale gewicht) leiden. Bijvoorbeeld door het koken van koolhydraatarme recepten.

Afvallen met koolhydraatarme recepten

Een dieet is in feite niets meer dan een methode die je vertelt hoe je moet afvallen. Maar dat kun je ook zonder een dieet wel een beetje bedenken. Gezonder eten is namelijk een van de grootste en meest bepalende factoren binnen het succes van afvallen. Wanneer je gezonder eet gaat er een wereld van gewichtsverlies voor je open. Dus als je wil afvallen, moet je koolhydraatarme recepten zeker een kans geven.

Koolhydraatarme recepten bereid je op basis van producten waarin weinig dikmakende koolhydraten (suikers zijn een onderdeel van koolhydraten) zitten. Denk aan producten die natuurlijk zijn (groenten en fruit) en mijd producten die industrieel worden geproduceerd (brood, pasta en ga zo maar door).
Een goed koolhydraatarm recept laat je weinig koolhydraten eten, maar geeft je wel heel veel energie om de dag door te komen. Als je van deze recepten regelmatig gebruik maakt, kun je in vrij beperkte tijd met gemak 10 kilo afvallen. Daarvoor heb je dan geen peperduur dieet als Weight Watchers nodig en je bent ook prima in staat om na het behalen van je streefgewicht, op gewicht te blijven. Het voordeel is dat je dan niet hoeft te betalen, maar wel van allerlei lekkere recepten kunt profiteren en af zal vallen.