Hoe gezond is een maaltijdbox?: in Voeding artikelen
 
 

Hoe gezond is een maaltijdbox?

afslankplan

Maaltijdboxen zijn meer en meer populair aan het worden. Je ziet dan ook steeds meer advertenties van aanbieders als HelloFresh, de Allerhande Box van de Albert Heijn en Mathijs Maaltijdbox. En eigenlijk pronken ze allemaal met hetzelfde: Lekkere maaltijden, snel op tafel, verse ingrediënten en bovenal gezonde recepten. En eigenlijk is daar geen woord aan gelogen. Wij hebben de meest populaire maaltijdboxen getest. De recepten van alle aanbieders zijn lekker, bevatten verse producten en de recepten zijn gevarieerd en gezond.

Een nadeel van deze bekende maaltijdboxen is dat ze zich nogal focussen op gemak. De aanbieders willen het de consument zo makkelijk mogen maken. Dit houdt in dat je recepten ontvangt die vooral snel op tafel te zetten zijn. Soms al binnen 15 minuten. Bijkomstigheid is dat veel groenten al voorgesneden zijn, en dat sommige stukken vlees al voorgesneden zijn en/of gemarineerd zijn. Een sausje dat je normaal zelf maakt, wordt kant-en-klaar meegeleverd. Dat is toch net even iets minder “vers” dan je misschien gehoopt had. Een voordeel van deze bekende boxen is dat de eerste box vaak net wat goedkoper is. Met name wanneer je gebruik maakt van een introductieactie in de vorm van een mooie korting. Met een kortingscode Allerhande Box kun je de eerste box gratis laten bezorgen. Albert Heijn werkt overigens niet met een abonnement. Je bestelt dus alleen wanneer je zin hebt in de box. Afhalen in de winkel is ook nog eens mogelijk

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

De gezonde biologische maaltijdbox
Wat dat betreft is het aanbod gelukkig groter dan de bekende partijen als HelloFresh, Mathijs en de Allerhande Box. Authentieke maaltijdboxen zoals die van Beebox en De Krat zijn meer en meer in opkomst. Zij onderscheiden zich duidelijk: de inhoud van de boxen is voor minimaal 80% biologisch. De groenten, aardappelen en het vlees komt op een duurzame manier tot stand.  De ingrediënten komen vrijwel allemaal rechtstreeks van het land. Geen kunstmatige toevoegingen. Puurder, verser en Hollandser kan het bijna niet! Beebox en De Krat focussen zich op de bewuste consument, die het belangrijk vindt om te weten hoe de producten uit de maaltijdbox tot stand zijn gekomen. Ook de Streekbox is een voorbeeld van een maaltijdbox die ontzettend transparant is. Bij Streekbox kun je namelijk precies zien waar de groenten en het vlees gemaakt zijn.

Veel mensen denken dat biologische maaltijdboxen duurder zijn. Dat is helemaal niet het geval. De Beebox heeft een vergelijkbare prijs als die van HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox. De Allerhande Box is iets goedkoper, en bestel je vanaf 35 euro. Je ontvangt dan een box voor 2 personen en 3 maaltijden.

Hoe gezond is een maaltijdbox? Vrijwel elke maaltijdbox is gezond! De verhouding tussen groenten, aardappelen, pasta, rijst, vlees en vis is prima uitgebalanceerd. Dankzij een maaltijdbox eet je ontzettend gevarieerd. En gevarieerd eten is een belangrijke factor voor gezond eten en leven. Wil je een stapje verder? En vind je het ook belangrijk dat de producten in jouw maaltijdbox echt vers zijn? Dan hebben maaltijdboxen als die van Beebox en De Krat zeker nog een streepje voor!