Goed eten voor bij het afvallen: in Afvallen artikelen
 
 

Goed eten voor bij het afvallen

afslankplan

Als je wilt afvallen dan werkt een combinatie van een dieet en lichaamsbeweging het best. Lichaamsbeweging kan op verschillende manieren zoals hardlopen, wandelen of bijvoorbeeld fietsen. Bij de meeste diëten moet je je aan bepaalde regels houden; wat je wel kunt eten en wat niet. Een dieet bestaan uit verschillende voedingsmiddelen maar hier zijn enkele etenswaren die goed voor je zijn tijdens het afvallen:

Bonen
Bonen zijn een goede bron voor vezels. Deze helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en geven je een vol gevoel. Met name als je aan het afvallen bent heb je veel honger. Zorg er wel voor dat je de bonen niet frituurt of er veel saus bij gebruikt.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Havermout
Havermout is eveneens een goede bron voor vezels. De havermout is goed voor de bloedsuikerspiegel en het geeft je ook een vol gevoel. Je kunt het mixen met melk en wat verse bessen om het smaak te geven.

Olijfolie
Olijfolie bestaat weliswaar uit vet maar het is goed voor het lichaam. Het verhoogd het metabolisme. Je kunt het toevoegen bij een salade als dressing in plaats van de standaard dressing. Het is ook te gebruiken om vlees te bakken.

Appels
Een bekende Engelse uitspraak is “An apple a day keeps the doctor away”. Vrij vertaald betekent dit “Een appel per dag houdt de dokter weg”. Appels zijn vezelrijk en laag in calorieën. Hierdoor zijn ze uitstekend te gebruiken als een snack.

Koffie
Als je koffie met mate drinkt kan het je helpen om vet te verbranden. Het beste is zwarte koffie zonder toevoegingen zoals melk en suiker.