Gezond eten begint bij simpele recepten: in Voeding artikelen
 
 

Gezond eten begint bij simpele recepten

afslankplan

We willen allemaal gezonder eten, maar dat lijkt zoveel tijd in beslag te nemen. Een pizza bestellen of bij het fastfood restaurant wat halen hoort natuurlijk niet bij een gezond dieet. Daarom komen hier een aantal tips om op een simpele manier een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

We beginnen de dag met een stevig ontbijt

Er zijn veel recepten met bijvoorbeeld havermout die erg simpel en gezond zijn. Je kunt bijvoorbeeld ’s avonds een bakje yoghurt pakken, hier havermout door mengen en eventueel wat honing, agave siroop of vers fruit. Sluit het bakje goed af en zet het in de koelkast. De volgende dag hoef je je ontbijt alleen maar uit de koelkast te halen. Je kunt dit natuurlijk ook meenemen naar je werk als gezond tussendoortje. Waarom is dit gezond? In de yoghurt zit calcium, erg goed voor je botten, en eiwit, nodig om je spieren te onderhouden en te herstellen. De havermout is tevens een goede bron van complexe koolhydraten waardoor je uren lang energie hebt.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Voor de lunch en het diner zijn er ook gezonde gerechten

Denk hierbij aan kip uit de oven. Dit kun je in grote hoeveelheden klaarmaken. Wat er overblijft leg je in de koelkast voor de volgende dag of vries je in voor later. Zo heb je altijd een gezond stukje vlees. Of maak bijvoorbeeld een salade met avocado en feta als lunch of voorgerecht, ook vol met lekkere en gezonde ingrediënten.

Nu komen de tussendoortjes

Want ja ook tussendoortjes kunnen gezond zijn. Denk hierbij aan proteïne repen of bijvoorbeeld deze super makkelijke energy balls. Ook dit soort snacks worden vaak met havermout gemaakt, en dit is niet zonder reden. Het is zoals we al zeiden iets dat vol zit met complexe koolhydraten. Maar je kunt havermout ook lang bewaren en het dus altijd in huis hebben. Ook kun je er eindeloos veel gerechten en tussendoortjes mee maken en is het dus echt iets om altijd tot je beschikking te hebben.

Het belangrijkste is dingen van te voren te plannen. Zorg ervoor dat je een duidelijke en complete lijst maakt voor je wekelijkse boodschappen. Check of je genoeg havermout, noten, amandelen, dadels en andere gezonde tussendoortjes in huis hebt. Koop bijvoorbeeld magere yoghurt en melk in plaats van halfvolle of volle. Deze simpele aanpassingen helpen al een hoop en kosten niet meer tijd. Natuurlijk wil je ook altijd genoeg groenten en fruit in huis hebben zodat je een banaan of appel kunt nemen in plaats van een paar koekjes.