Diëten om snel gewicht te verliezen: in Dieet artikelen
 
 

Diëten om snel gewicht te verliezen

afslankplan

De diëten waarbij je snel gewicht verliest zijn gebaseerd op het inperken van koolhydraten, vetten en producten met een hoge calorie waarde. Deze producten worden met name vervangen door gezonder eten in de meeste diëten zoals groene bladgroenten en fruit.

Koolsoep dieet
Het koolsoep dieet wordt al jaren door veel diëters gebruikt. Er zijn verschillende variaties bekend van het koolsoep dieet. De meest simpele versie van het dieet is dat je koolsoep eet wanneer je honger hebt. Door de koolsoep voel je je weer gevuld en krijg je weinig calorieën binnen. Dat betekent natuurlijk wel dat je niet kunt snacken en dat je vet eten achterwege moet laten. Bij het koolsoepdieet eet je alleen koolsoep en verder niets.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Slim Fast
Het Slim Fast dieet is door de jaren heen erg bekend geworden. Het helpt goed in het controleren van de honger als er voor een langere tijd weinig gegeten wordt. De voeding in het dieet is gebalanceerd met voldoende calcium, vitaminen en eiwitten. Het dieet gaat uit van zes maaltijden per dag. Je kunt fruit toevoegen, yoghurt en kaas. Daarnaast is er ruimte voor groenten, bepaalde soorten vlees en noten. Dit zorgt ervoor dat er genoeg smaak overblijft om uit te kiezen.

Negatieve calorieën dieet
Dit dieet is er meer voor om je te helpen dan dat het echt een dieet is. Deze voedingsmiddelen hebben een voedingswaarde dat negatief is. Dat betekent dat het aantal calorieën om het te eten meer kost dan het eten zelf waardoor je in feite calorieën verbrandt terwijl je eet. Het eten heeft vaak weinig calorieën zoals komkommers.