Afvallen met appelazijn: in Voeding artikelen
 
 

Afvallen met appelazijn

afslankplan

Appelazijn is tegenwoordig een bekend middel om mee af te vallen. Het wordt gemaakt door appels te laten gisten en de alcohol die vrijkomt om te zetten in een zure substantie. Veel mensen hebben het over appelazijn als een wondermiddel, maar in werkelijkheid is het vooral een goede toevoeging op een gezonde levensstijl. Afvallen met appelazijn is dus wel makkelijker, maar een gezond dieet en voldoende beweging blijven ook belangrijk!

Waarom is appelazijn gezond?
De belangrijkste positieve eigenschap van appelazijn is dat het de stofwisseling in gang zet. Met een actieve stofwisseling verbrand je meer vet en zal je dus afvallen. Een ander effect is dat je sneller moet plassen. Het is misschien even vervelend, maar je plast daardoor ook meer afvalstoffen uit. Hoe korter die in het lichaam zitten, hoe beter! Appelazijn vult ook nog erg goed, terwijl er nauwelijks calorieën in zitten. Je krijgt dus een vol gevoel zonder dat je daadwerkelijk iets gegeten hebt. Het is dus een goede toevoeging op bijna alle diëten!

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Hoe neem je appelazijn?
Helaas is appelazijn niet erg lekker, en kan het maagklachten veroorzaken. Het is daarom niet slim om appelazijn puur op te drinken. Gelukkig kan je het goed verwerken in de meeste gerechten. Als ik dressing maak voor een salade, gebruik ik geen gewone, maar appelazijn. Je proeft nauwelijks verschil, maar krijgt het toch binnen. Een andere manier is om het over een salade, aardappelen of vlees heen te sprenkelen.

Hoe snel werkt het?
Hoe snel het resultaat te merken is verschilt van persoon tot persoon. Wel is er een redelijk groot onderzoek geweest naar de werking. De groep mensen die twee eetlepels appelazijn per dag innamen, vielen in een maand gemiddeld zes kilo af. Dat is aardig wat, maar geeft natuurlijk geen garantie. We weten namelijk niet wat voor voedingspatroon die mensen hadden, hoeveel ze sportten, etc.

Kortom, het beste is om elke dag twee eetlepels appelazijn in te nemen als toevoeging op je eetpatroon. Je kan dan al resultaat merken, maar het is het beste om het te gebruiken in combinatie met een andere manier van afvallen.