Afvallen is meer dan alleen diëten: in Afvallen artikelen
 
 

Afvallen is meer dan alleen diëten

afslankplan

Iedereen kan gewicht verliezen, ongeacht hoeveel ze wegen, en het eraf houden. Hoeveel zie je niet dat mensen veel afvallen, daarna direct weer aankomen en weer net zo zwaar wegen als van tevoren. Hetgeen wat mist is motivatie om het vol te houden en een gemis aan kennis over afvallen. Afvallen is niet alleen een combinatie van lichaamsbeweging en diëten, het is ook een verandering van levensstijl.

Diëten
Een goed dieet is gebalanceerd en bevat alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Dat wordt normaal gesproken gehaald uit eten zoals fruit, groenten, vlees en vis. Niet onbelangrijk bij een goed dieet zijn de vetten. Het lichaam heeft vetten nodig om te functioneren. Dat neemt niet weg dat je onbeperkt vetten kunt eten. Door de inname van vetten aan banden te houden zorg je dat er geen vetten worden opgeslagen als reserves.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Lichaamsbeweging
Als mensen het woord lichaamsbeweging horen dan denken ze direct aan een overvolle sportschool terwijl dat het verkeerde beeld is. Een simpele oefening zoals wandelen voor twintig minuten tot een half uur is voldoende. Begin met drie keer per week en bouw dit uit tot elke dag. Daarvoor is motivatie nodig. Laat jezelf zien dat je het kunt.

Levensstijl
Het is moeilijk om het leven van iemand te laten aanpassen. Gewoontes worden moeilijk doorbroken. Het veranderen van je gewoontes kost tijd en moeite. Zelfs als de gewoontes doorbroken worden dan is het vaak nog moeilijk om niet terug te vallen in oude gewoontes. Doorzettingsvermogen en motivatie zijn nodig om het te halen. Als je gemotiveerd blijft en je blijft inzetten voor het afvallen is het mogelijk om gewicht te verliezen.