3 factoren om gezond af te vallen: in Afvallen artikelen
 
 

3 factoren om gezond af te vallen

afslankplan

Als je op het internet zoekt naar tips om af te vallen dan kom je wellicht wel honderden pagina’s tegen op het internet. Er zijn veel meningen over wat het beste voor iemand werkt. Dat betekent niet dat dit allemaal klopt. De meeste tips zijn gebaseerd op drie factoren. Deze drie factoren staan garant voor een succesvolle periode van afvallen.

Stel een streefgewicht vast
Maak dit gewicht je doel waar je naartoe werkt. Als je een gewicht in je hoofd hebt dat je graag zou willen wegen, en het is realistisch haalbaar, dan is dit je doel. Maak het jezelf ook niet te moeilijk door een veel te laag gewicht te kiezen. Je kunt je doel gaandeweg alsnog aanpassen als het erg goed gaat. Je kunt beter een makkelijk doel behalen dan een doel achterna zitten dat niet haalbaar is.

Populaire tip

Een dieet te moeilijk? Begin dan eerst met gezonde recepten. Afslank Receptenbijbel kan je helpen met ruim 256 pagina's over gezonde voeding.

Bekijk het hier

Weet wat je wel en niet mag eten
Als je gezond wilt afvallen dan moet je weten wat je eet. Als je niet gezond eet dan is het tijd voor verandering. Als je wilt afvallen dan moet je minder eten dan je lichaam nodig heeft. Dit is een calorietekort. Probeer ook de goede soorten voeding te eten. Verban fast food en kant-en-klaar maaltijden uit je eetpatroon en stap over naar vers eten en natuurlijke producten.

Lichaamsbeweging
Door te bewegen verbrand je calorieën. Iedereen heeft dan direct het beeld voor zich van zwetend op de loopband te lopen maar zo hoeft het helemaal niet te zijn. Als je begint met wandelen en dit dagelijks gaat doen dan verbrand je al veel calorieën. Dit kun je dan uitbreiden tot je uiteindelijk elke dag een uur wandelt. Andere cardio oefeningen zoals hardlopen en fietsen zijn ook goed om te afvallen.